DIÁKMUNKA.
VELÜNK EGYSZERŰBB.

A te digitális iskolaszövetkezeted. Keress és jelentkezz munkára, amikor neked kényelmes.

Egy app - végtelen lehetőség. 

Ahogy még nem dolgoztál.

Teljesen online szerződéskötés, jelenléti ív leadás és még sok más. Egyszerű, gyors és kényelmes.

Regisztrálj még ma, hogy az elsők között próbálhasd ki az applikációt.

Letöltöm

Gyakori
kérdések

Hogyan válhatok az UniYou tagjává?

Töltsd le applikációnkat, hogy elsőkéntjelentkezhess a legextrémebb munkákra, mint pl. cukorka tesztelő, jakuzzitesztelő vagy kutyasimogató asszisztens.

Hogyan tudok munkát vállalni az UniYou-val?

Nincs más dolgod, mint letölteni applikációnkat, ahol percek alatt bárhonnan meg tudod kötni a tagsági szerződést.

Miben más az UniYou, mint a többi iskolaszövetkezet?

Az UniYou egy innovatív, digitális iskolaszövetkezet, ami azt jelenti, hogy minden adminisztrációs terhet leveszünk a válladról. Kényelmesen, otthonról, applikációnk segítségével intézhetsz minden diákmunkával kapcsolatos teendőt.

Hány éves kortól dolgozhatok?

Az a diák, aki betöltötte a 16. életévét és nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, melyet hallgatói igazolással és/vagy érvényes diákigazolvánnyal tud igazolni, munkát vállalhat. 18 éves korig elengedhetetlen a szülői hozzájárulás a munkavállaláshoz, amit az UniYou-nál a szülő pár perc alatt a saját telefonján bárhonnan el tud végezni. Passzív jogviszony esetén szükséges a jogviszony igazolás bemutatása.

Ha levelezős, vagy esti tagozaton tanulok akkor is végezhetek diákmunkát?

Csak nappali tagozatos, aktív vagy passzív hallgatói jogviszonnyal és érvényes diákigazolvánnyal rendelkező diák végezhet diákmunkát iskolaszövetkezeten keresztül.

Miért éri meg diákmunkát vállalni?
  • Rugalmas időbeosztás áll rendelkezésedre: a munkaidőt a tanóráidhoz igazíthatod, így az iskolában sem maradsz le semmiről.
  • Munkakörök: bármikor válthatsz munkahelyet felmondási idő nélkül, így több területen is kipróbálhatod magad.
  • Levonások: 25 év alatt a bruttó bér egyenlő a nettó bérrel.
  • Gyakornokság: a cégek többsége hivatalosan leigazolja a szakmai gyakorlatodat.
Mit tegyek, ha szabadságra szeretnék menni? Mi van akkor, ha nyaralni vagy fesztiválra megyek?

Diákként nem illet meg a fizetett szabadság, hiszen csak a ledolgozott óráidért kapod meg a bért. Ennek ellenére, ha hosszabb időre távollétre készülsz, például nyaralás céljából, célszerű értesíteni a céget, hogy tervezhessenek a távolléted ideje alatt.

Van próbaidőm?

Diákmunkásként, még hosszú távú szerződés esetén sem alkalmaznak kimondottan 3 hónapos próbaidőt. Amennyiben fél éve dolgozol valahol és szeretnél váltani, nem szükséges betartanod semmilyen felmondási időt.

Mi alapján kapom a fizetésem?

Iskolaszövetkezetünkben diákjaink órabérben dolgoznak, ami azt jelenti, hogy a ledolgozott munkaórák alapján kapják meg a bérüket. Mindenki az applikációban pár kattintással tudja rögzíteni a munkaóráit. A jelenléti íven feltüntetett, és a munkavezető által igazolt órák alapján kerül kifizetésre a bér.

Egy másik iskolaszövetkezetnek is tagja vagyok. Szükséges felfüggesztenem az ottani tagságom, hogy az UniYou-n keresztül tudjak diákmunkát vállalni?

Nem gond, ha már tagja vagy egy vagy több másik iskolaszövetkezetnek. Megtarthatod korábbi tagságaidat és több iskolaszövetkezeten keresztül is vállalhatsz diákmunkát; nálunk nincs kizárólagos kötelezettség.

Hogyan tudok diákmunkára jelentkezni?

Az UniYou applikációján keresztül, egy kattintással tudsz a számodra legszimpatikusabb pozícióra pályázni.

Mi az a munkaköri alkalmassági vizsgálat és egészségügyi kiskönyv? Szükségem van ezekre annak érdekében, hogy diákmunkát vállalhassak?

A törvény előírja, hogy rendelkezz a munkaköri tevékenységednek megfelelő, érvényes munka-alkalmassági orvosi igazolással. Egyes munkakörökben, mint például a pultos vagy az élelmiszerbolti eladó pozíciók, az Egészségügyi Kiskönyv és egy tüdőszűrő vizsgálat is előírás.

Ha idén végeztem felsőoktatási tanulmányaimmal, meddig dolgozhatok diákként nálatok?

Addig, amíg érvényes a diákigazolványod. Ha őszi félévben (azaz januárban) végeztél tanulmányaiddal, akkor március 31-ig, ha pedig tavaszi félévben (azaz júniusban), akkor október 31-ig van jogosultságod általunk dolgozni.

Ha most érettségiztem, de még nem kerültem be egyetemre, akkor is dolgozhatok diákként?

Igen, hiszen diákigazolványod még október 31-igérvényes, így nyáron is tudsz diákmunkát vállalni.

Mikor alakult az UniYou?

2023

Mit tegyek, ha nem találtam választ a kérdésemre?

Keresd az UniYou ügyfélszolgálatát, ha bármilyen további kérdésed vagy problémád merülne fel.